~::masyiemumtaz::~

masYie's

Friday, January 31, 2014

Januarian

Assalamu'alaikum.

Alhamdulillah. Masih bernafas.

Bulan ini MM dapat anak buah lagi. Anak buah yang ke-20. Ini bermakna bertambahlah ahli Januari dalam keluarga MM. Jeng Jeng Jeng

Tanggal 9 Januari 2014, maka lahirlah seorang putera daripada kandungan mamanya. Dan genap tujuh hari, dia diberi nama dengan "MUHAMMAD AMEER RAZEEN". Maka dipanggil Ameer. 

Kakak ameer (ayna wardina) lahir 14 Januari 2013. Maka beza antara mereka dua x sampai setahun pun. Tahun Masihi la.. Tahun Hijri.. Cukup dah.

Then, abg adam lahir 23 Januari 2007. Muka ayna macam adam.Ngam dengan adam sahaj.. haha..

ok.. nak tepek sket gambaq.
Kami Geng Januari. Kata Adam. Hahaha

Baby Ameer Razeen.. Tombammm gitewww..

Ok . Sekian Sahaja.

Thursday, January 23, 2014

22.1.14 Yang bermakna...

Assalamu'alaikum.

Tanggal 22.1.14 semalam, adalah paling bermakna. Ini kerana pihak majikan menyambut hari ulangtahun kelahiran a.k.a hari mengingati MATI MM.. Yang ke-tettt...

Ini adalah majikan yang pertama sejak bekerjaya ini yang menyambut ulangtahun kelahiran sedemikian rupa.. 

Pada tarikh dan hari itu, boss MM suruh semua staffnya memakai pakaian bertemakan warna BIRU. Mula-mula MM pun blurr. Kenapalah boss ni beriya2 sangat suruh pakai tema biru. Bila dah tengahari baru perasan. Itupun sebab dia kata begini, "masyitah, hari ni jangan makan nasi dulu ya.."

MM dengan blurr jawab, "knp? saya lapaq ni kak. Isshh.. Dah tu??"

Boss : "ko ni.. Isshhh.. Aku kata nnt kita ada majlis sket2.."

MM : oooooo..ok.

Kek bestday kununnya... hehehe

Dengan paksaan kena potong kek itu.. Semua biru.. hek hek hek...

Ni ucapan dari sahabat via what's App. Xie Xie

P/s : boss buat semua ni macam nak bodek aku supaya stay lama bersamanya... hhuhuhu.. itu aku gerun. Aku perlu melangkah pergi juga tidak lama lagi... Sayu gitu kan.. huhuu