~::masyiemumtaz::~

masYie's

Wednesday, April 30, 2014

Teguran Suamiku Berhemah

Assalamu'alaikum.

Saja nak mencoret tentang diri dan suami.

Ada satu minggu tu, MM dibebani kerja yang memerlukan fokus dan tindakan pantas. Memandangkan ada trainee di office ni, maka MM pun sub lah kepada trainee itu. Untuk tujuan pembelajaran mereka.

Sedang MM sedang sibuk menyelesaikan kerja-kerja MM, trainee boleh pulak pending. Buat kerja sambil online. Berassap juga MM. tapi MM diamkan jer dulu.

Sehinggalah otak MM tepu dengan nombor2 dan kerja lain. Maka, MM beri job baru kepada seorang trainee ni (A). Tetiba A terus diam dan agak drastic action yang dilakukan. Saya tanya jawab tegas gile. Sampai officemate lain terkejut cara A jawab soalan MM ni. Huhuhu

Maka, MM khabarkan kepada suami tersayang. Dan secara tetiba suami MM buat keputusan nak balik my hometown. Sedangkan next week, MM akan balik ke hometown suami.. Lalu bersembanglah kami berdua.

"sayang, abang akan hang klu boss abg beri kerja yang perlbagai dalam satu masa. So, abg akan buat tak tahu ja.."

MM : ooo.. begitu. Abg buat tak kerja yang boss buat tu. ?

"Buat tu buat. Cuma cara pengarahan itu. Buat kaum lelaki ni rasa bengang. Sayang kena faham, lelaki ada ego nya.."

MM : Ooooo.. (dalam hati.. dia tegur aku ni..ok faham..)

Alhamdulillah.. MM dikurniakan suami yang bijaksana dalam mengendalikan emosi MM.. SYukurrr...





Monday, April 7, 2014

Tudung versi suamiku...

Assalamu'alaikum...

Saja nak mencoret...

"sayang, pakai tudung yang balut2 tu x? yang tiada awning?"

"abg, tudung sayang mana ada awning? biasa ja la..."

"Eh, sayang. tudung sayang ada awning la..kan tak berbalut tu.."

Argghhh.. Sudah.. MM fening. Apa la yang nak dimaksudkan oleh suamiku ini..

Dan. Suami MM pun What's App la gambaq contoh yang dia nak maksudkan;

Suami : ni yang xdak awning. Nampak macam berbalut

MM pun jawab... "ohh... begitu.. Sayang tak reti pakai macam tu la abg. Kenapa? Nak sayang pakai macam tu..."


Suami MM.."Bagus xreti.. Abg x suka gaya tudung begitu.. Nampak macam berbalut...


Kelakarnya, Tudung sayang ada awning kan?
**Mandaiii je...* Bagusss..