~::masyiemumtaz::~

masYie's

Thursday, September 30, 2010

iCEPs


Semua dijemput hadir ke konvensyen Keusahawan Islam, iCEPs 6.... Pada 7-10 Oktober..

Sekian..




Tugasan Menanti....

Salaamun 'alaik...

Bulan Oktober menanti dan hadir dengan pelbaagi tugasan dan aktiviti...

1 oktober : Jamuan raya KKSI

6 Oktober : Forum Seni Budaya Menurut Perspektif Islam dalam ruang lingkup USIM
( sebagai sebahagian committee - Publisiti)

7-10 Oktober : iCEPS 6
( Jawatankuasa pelaksana Majlis perasmian dan AJK bahagian teknikal dan logistik )

9 Oktober : Khidmat Komuniti- asimilasi Haiwan di ZOO Negara
(Unit Logistik)

Sepanjang Oktober, dijangkakan terlalu banyak dan padat aktiviti. Seperti, Lawatan sambil belajar yang bertujuan untuk memenuhi kehendak assessment bagi beberapa subjek... Ia juga memerlukan masa untuk menyempurnakan task atau assignment yang diberikan dengan due date selepas iceps.. Sebagai student, kita perlu hadapinya dengan sabar dan tabah...Dijangka bulan ini juga penuh dengan keterdesakan dan kekangan masa yang ada untuk memenuhi keperluan dan kehendak Universiti dan Fakulti...

Apa2pun, Semoga semuanya sentiasa dibawah Redha Allah...

Selamat Maju jaya..



Tuesday, September 21, 2010

Solution: It's not right and wrong


Salamun'alaik...

Today...
We were going to discuss on topic:
"It Never Rains- It Pours"
For subject: Integrated Case Study [ICS]

For the first time read,
I have got points of this case,
But...
After read and read...
I had noticed several points...

Actually, we had a special speaker
That lead and handle the discussion
It was Mr Ali Shah Hashim CA(M)
We feel very grateful and lucky,
Because he shared something beautiful with us..

It very nice word, is:
"In real life, there are no solutions,
But there are options".
Which mean..
We do not know whether;
The options that we have been preferred are right or wrong...
We only can know, when we are in the grave..

Hope We will gain something
Happening..
To be usefulness to our life and career.



Friday, September 10, 2010



Salam Aidilfitri dari admin Laman MasYie...
Mohon seribu kemaafan...
Semoga menjadikan Ramadhan sebagai satu mercu tanda untuk berubah kepada kebaikan..
Jadikan syawal ini sebagai satu tempat untuk terus istiqamah dengan amalan yang dilakukan sepanjang Ramadhan..
Moga terus istiqamah untuk terus beramal kebaikan..

*Makan kuih raya baik2..
jangan samapai tercekik..



Thursday, September 2, 2010

Oh Depa...

Assakamu'alaikum...
Apa khabar semua?
Iman ok?
Jasad?
Moga sihat semuanya dan berada di kondisi yang amat menbanggakan Islam...

Alkisah.... suatu hari...

Kawan : Ang dah dapat tempat praktikal belum?
masYie: Dah.
Kawan : Kat mana?
masYie: Kat KL(Kuala Lumpur). Danau Kota, Setapak.
Kawan : Ha? kenapa tak balik kampung jer?(style org muda kan..hehe).Kenapa nak kat KL gak?
masYie: Humm.. Dah tu.. tu kira dekat apa ngn umah.. setiap minggu boleh balik kut.
Kawan : Eh, kau bukan orang kedah ka? Confused aku.
masYie: Tak la.. orang selangor la.. Kenapa kata aku orang kedah?
Kawan : Slank ang tu.. Macam sebijik org kedah...
masYie: hehehe..( menahan gelak).
Kawan : Betul2 la kau ni...
masYie: Betui na... Tak caya tanya Busyra..

kawan bertanyakan tentang masYie kepada Busyra. Lalu busyra mengiyakan...

Kawan : selama ni aku ingat kau asal kedah. Sebab cakap dengan busyra. Memang jadi sungguh r..Aku baru tahu hari ni..
................................................................................

Selama ini, kawan2 saya beranggapan bahawa saya berasal dari Jelapang Padi, kedah. ini kerana dielek yang selalu digunakan adalah utara...
Dah melekat.. susah nak hilang...

Kesian kat ampa dan depa.... Maaf nah..