~::masyiemumtaz::~

masYie's

Tuesday, October 8, 2013

Bila Junior Aku Seorang Lelaki

Assalamu'alaikum

Bismillahir Rahmaanir Rahim...

Hehe...
Poyo tak tajuk entry kali ni???
Ehem.. Ehem.. Ehem...

Bulan September
MM baru menerima seorang junior
Kiranya di bawah penyeliaan saya (konon)
Lelaki (Dalam hati kata.. Yes... Senang kerja aku nanti!)

Alhamdulillah cukup sebulan MM merekrut dia
Settle tugas itu

Maka dalam dia melangsaikan tugas-tugas itu
Adalah timbul rasa grrrr
Sebab kadangkala result yang diberi kepada MM agak disappointed
Then, positifkan diri
"Hisshhh.. Orang kan lain-lain... Jangan samakan dengan dirimu.."
So tabahkan dan sabarkan hati

Paling tak leh tahan rasa hati tu
Bila kita tegur dan minta tolog betulkan semula task itu
Beliau akan kata cam ni..
"Ok kak.. Tak pe kak.. Saya tahu... Saya tahu... Benda simple ja kot.."
MM akan kata .. "haaa ok.. good.. Itu memudahka kerja saya tuh.. Nanti akk nak tengok tau.."

Bila time MM minta task tu
Disappointed!!!
Menjerit dalam hati ja la...

"Aduuuuhhhhhhhhhhhhhhhh....... Kenapa buat aku begini???"
So that, I need to do the task again instead of i do the other task..

Cenggini rupanya dapat staff bawah kita lelaki
Kena tahan sabaq
Sebab lelaki memang ada egonya tersendiri.

so ada satu quotes yang memberangkan MM terus kuat dan positive to be a leader in team/committee.

Keep an open mind and do not dismiss any critiques. Most importantly, listen to them and don't let your ego get the better of you. You will be surprised as to how much this will help you in making your practice a better one.



Selamat bertugas semua...

No comments:

Post a Comment

Komen laa.. walau seAYAT... hehe.. Syukran! =)